ROTA: BODRUM - HISARÖNÜ KÖRFEZİ - BODRUM


1.Gün: Saat 15:30 da hazır olacak Guletimizle yüzme molası ve geceleme için ilk durağımız Karaada ve Poyraz koyu.

2.Gün: Palamutbükü, inceburun, Sabah erken saatlerde Palamutbükü' ne doğru yola çıkılır. Öğlen yemeği ve yüzme molasından sonra ince Burun'a demirlenir. Akşam yemeği ve geceleme inceburun'da yapılır.

3.Gün: Aktur, Bencik, Kahvaltıdan sonra Aktur'a hareket edilir. Sonra ilk durağımız Bencik koyu olacak. Girişi çok dar olan bu koyda içeriye doğru yol alındığında eşsiz bir manzarayla karşılaşacaksınız. Bencik, Hisarönü Körfezi'yle Gökova Körfezi'ni ayıran yarımadanın en dar yerinde, Hisarönü tarafında bulunan bir koydur. Akşam yemeği ve geceleme Bencik koyunda yapılır.

4.Gün: Emel Sayin Koyu, Orhaniye, Selimiye, Sabah Kahvaltıdan sonra Emel Sayın Koyuna demirliyoruz. Yüzme molasından sonra Öğlen yemeği için Orhaniye'ye hareket edeceğiz. Orhaniye Koyunda ‘Kız Kumu' adı verilen ve deniz suyunun alçalıp yükselmesiyle oluşan doğal yapı olağanüstü bir görünüm sergiler. Sahilden denizin içerisine doğru su üzerinde yürünebilen kırmızımtırak kum yolla ilgili çeşitli efsaneler anlatılır. Koydaki bir adacık üzerinde kale duvarları görülen antik dönemden kalıntılar bulunmaktadır. Akşam yemeği ve geceleme Selimiye' de yapılacaktır.

5.Gün: Dirsek Bükü, Bozburun, Dirsek Bükü'nde yüzme molası verdikten sonra Bozburun Körfezine doğru devam ediyoruz. Bozburun küçük bir balıkçı kasabasıdır. Bu bölgenin kıyıları boyunca sünger çıkartılmaktaydı fakat günümüzde artık yöre halkı süngercilikte hem iyi gelir sağlayamadığı hem de eski tekniklerle tehlikeli bir iş olduğu için süngerciliği bırakmıştır. Bunun yerine gulet tekneler inşa edilmeye başlanılmış ve Bozburun guletleri kısa bir sürede sektördeki yerini almıştır.

6.Gün: Datça, Knidos, Güne Datça'ya doğru hareket ile başlıyoruz. ihtiyaç halinde Datça limanından Su, kumanya v.b tedarik edilir. Rutubetsiz ve bol oksijenli bir havaya sahiptir. Datça limanında bir yürüyüş yapabilirsiniz. Akşam yemeği ve geceleme Knidos Limanında yapılır. Knidos(Cnidus); bilim, mimarlık ve sanatta ileri bir kentti.


Tarihin büyük astronomi ve matematik bilimcisi Eudoxos, Doktor Euryphon, ünlü ressam Polygnotos, dünyanın yedi harikasından biri sayılan iskenderiye Feneri'nin mimarı Sostrates burada yaşamıştır. Doktor Euryphon ve öğrencileri zamanının ikinci büyük tıp okulunu Knidos'ta kurdular. Eudoksos'un geliştirdiği ve dönemin büyük buluşu olan güneş saati, ören yerinde bugün de görülebiliyor.

7.Gün: Poyraz Limani, Meteor Koyu, Bodrum, Erken saatlerde Karaada'ya doğru seyre başlanır. Kahvaltı ve yüzme molası Poyraz Limanında verilir. Burası adanın güney tarafına bakan, turkuvaz mavi sulara sahip çok güzel bir koydur. Öğlen yemeği için Meteor Koyuna demirliyoruz. Burası Karaada'nın güney tarafına bakan ve koyun içinde meteor çukurunun bulunduğu yerdir.

Bu nedenle Meteor diye adlandırılmıştır. Arzu eden konuklarımız biraz ilerideki sualtı mağarasına da yürüyüş yapabilirler. Giriş ücretlidir. Akşam yemeği ve geceleme Akvaryum koyunda

8.Gün: Bodrum, Kahvaltı sonrası 10:00'a kadar misafirlerimiz guletimizden ayrılırlar.